Hvis du bor i en af de mindre byer i Danmark, som er afhængige af dig og dine medborgere for at kunne overleve, er det vigtigt at støtte op. Mange flytter væk fra de små byer og indtil f.eks. København, Aarhus og Aalborg. Det medfører dog, at handelslivet i småbyerne bliver hårdt ramte, og mange må lukke.

Ved at støtte op om de lokale virksomheder, kan du være med til at sikre væksten i dit lokalsamfund.

Tænk det ind i hverdagen

Der er mange måder, hvorpå du kan støtte op om dit lokalsamfund i hverdagen. Når du skal handle, så sørg for at vælge den lokale købmand og dagligvarebutik i stedet for at køre ind til én af de større byer. Når du handler lokalt, er det ofte også en hyggeligere og mere nærværende oplevelse, da du helt sikkert vil kende mange på din vej.

Mange synes de er begrænset af udvalget, når de handler i de mindre byer, fordi antallet af butikkerne er mindre. Særligt hvis du skal købe gaver, kan du føle dig nødsaget til at søge ind hvor udvalget er større. Her kan oplevelsesgaver dog være en rigtig god ide, som kan støtte dit nærområde. Oplevelsesgaver kan bruges i hele landet, og der vil helt sikkert være en oplevelse i nærheden af din by.

Støt op om fællesskabet

At støtte op og hjælpe hinanden er også særligt vigtigt, når du bor i det lille samfund. Ved at tænke over hvad der gavner fællesskabet og kan udvikle de små byer, vil du være med til at bibeholde glæden ved at bo i en lille by. Det ville være utroligt ærgerligt, hvis det ender med at alle søger mod de større byer. Der er noget helt særligt og charmerende ved de små lokalsamfund.