Det er for mange af os en vane at gå ned i den lokale bank, når vi har brug for at låne penge.

Men hvad nu hvis din lokale bank er lukket? Eller hvis det ikke er muligt at låne flere penge der? Hvad skal du så gøre?

Her har vi et par alternativer til dig, der ikke har lyst til eller mulighed for at gå ned i den lokale bank for at låne penge.

Indholdsfortegnelse

Lån penge privat

Du kan eksempelvis vælge at låne penge privat. Det er utroligt udbredt, men det kræver også en vis forsigtighed, da der hurtigt kan komme stridigheder mellem mennesker, hvis der er penge involveret.

Derfor er det altid en god idé at få skrevet ned, hvad I er blevet enige om, hvis der skal lånes penge af venner eller familie. Og gør det kun, hvis du er tryg ved det. Fordelen ved dette er, at du bl.a. slipper for at betale renter.

Tag et online lån

Du kan også med fordel vælge at tage et lån på nettet. Lån penge online nemt og hurtigt helt uden problemer.

Der er rigtig mange online låneudbydere, som alle sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for flere penge på kontoen. Det tager under et minut at sende din ansøgning afsted, og du kan have pengene på din konto allerede samme dag.

Lån med en kautionist

Har du ikke selv mulighed for at låne penge, fordi du eksempelvis er registreret i RKI, kan du vælge at låne penge med en kautionist. En kautionist er en person, der står inde for dit lån. Med andre ord er det personen, der hæfter for lånet rent juridisk.

Alle over 18 kan være kautionister for lån, så længe de ikke selv er registreret som dårlige betalere. Jo mere du ejer, desto nemmere har du ved at blive kautionist, og desto mere kan du kautionere for. Venner, familie eller kollegaer er typisk de mest anvendte kautionister til lån trods RKI.

Lån via din mobil

Hvis du vil gøre det meget nemt for dig selv at få et lån, når du ikke bare lige kan gå ned i din bank og låne, skal du bare hive fat i din smartphone.

Med en smartphone kan du nu om dage bare klikke dig ind til en online låneudbyder og ansøge om de penge, du har brug for at låne.

Ved at gøre det via din mobil kan du ansøge, uanset hvor i verden du befinder dig, så længe du bare har adgang til nettet samt dit NEMid på dig. Det er blandt andet oplagt at låne penge på denne måde, når du er på ferie.

Køb via afbetaling – alternativ til lån

Sidst, men ikke mindst, er der også den mulighed at ”låne penge” ved at købe et produkt via afbetaling. Rigtig mange butikker har i dag den mulighed for deres kunder, at de kan købe deres produkter via afbetaling. Nogle gange endda til 0 kroner i oprettelse og 0 kroner i rente.

Det er i den grad værd at overveje, hvis du skal bruge pengene på et produkt alligevel. Så kan du jo lige tjekke, om det er billigere for dig at købe produktet på afbetaling gennem forhandleren, eller om du er bedst tjent med et lån.