Drømmer du om at være en del af fællesskabet? At være med til at gøre en forskel? Og styrke dit lokalsamfund? Så skal du først og fremmest have dig selv, og dit personlige velvære, i fokus. Det lyder måske selvmodsigende, men skal man kunne være der for andre, kræver det også at man er der for sig selv. Her er nøgleordet: Overskud, både psykisk og fysisk.

Effekten af god søvn

Lokalsamfundets udvikling, ses blandt andet, på den enkeltes livskvalitet. Har du prøvet at være stresset, irritabel og uoplagt? Så kan det sagtens være din døgnrytme, der er den store synder. Kvaliteten af din søvn, kan påvirke din generelle, men også din mentale sundhed. Dårlig søvn, kan give problemer med, koncentrationsbesvær, mangel på overblik og dårlig hukommelse, og kan derfor, nedsætte funktionsevnen i hverdagen, såvel som på arbejdspladsen, og dermed forringe livskvaliteten. God søvn giver overskud, det er vigtigt, at du starter dagen veludhvilet og veloplagt. Den gode start gør det nemmere at give din lokale købmand et smil, eller at yde en ekstra indsats, på arbejdspladsen. Du bliver derfor en aktiv del af dit lokalsamfund. Det er ikke kun det psykiske og døgnrytmen der spiller ind, men også det fysiske og kvaliteten af søvnen, lider du af rygproblemer, eller andre fysiske skavanker, der kan påvirke din søvn. Er det vigtigt, du tænker på komforten, at du ligger godt har stor påvirkning på din søvn, nu bedre du ligger, nu bedre bliver din søvn og nu bedre bliver din livskvalitet.

God nat og sov godt

Selvom søvn er så essentielt for et velfungerende samfund, er der undersøgelser der viser vi danskere aldrig har været plaget, så meget af søvnproblemer, som vi er nu. Du bør tage din søvn alvorligt, da du så kan se frem til et bedre og længere liv, samt at blive mere effektiv i hverdagen, og på arbejdspladsen. Først skal du finde ud af hvor meget søvn du har behov for, generelt er gennemsnittet, mellem 7-8 timer. Har du problemer med at falde i søvn, bliver du ramt af tankemylder, eller kan du bare ikke falde i søvn uden rigtigt at vide hvorfor? At indføre en soverutine med faste sengetider kan afhjælpe på de søvnløse nætter, gå ned i gear og forbered kroppen på at det snart er sengetid. Undgå skærme, koffein og smøger, da det også kan have en negativ påvirkning på den gode nats søvn. Ligger du forkert eller dårligt, kan det også være med til at ødelægge din søvn og betyder som regel at dine madrasser, ikke yder dig den rette komfort. Er du klar til at være frisk og veludhvilet, samt at gøre en forskel for dig selv og andre, så er det nu du skal optimere dine sovevaner.