Internettet. Et sted, der byder på en uendelig kilde af viden til den, der måtte ønske at besidde den. På nettet kan du finde stort set alt. Men hvorfor bruger de fleste af os det så til sociale medier, videoer af katte og clickbait historier på tabloidmedier?

Uanset hvad du vil lære, er der med 99% sikkerhed mulighed for at finde viden om det på nettet. Og typisk kræver det ikke mere end en søgning på Google. Vil du lære mere om de amerikanske stater? Finde opskriften på den bedste rødvinssovs? Eller måske læse op på oldtidens største poeter?

Hvis du ved, hvordan du skal bruge internettet, og hvis du formår at bruge internettet på den kloge måde, kan du rykke dig selv, din viden og dine evner langt hurtigere, end du nogensinde havde troet mulig.

Bruger du nettet på den kloge måde?

Bruger du nettet på den kloge måde?

Youtube er andet end bare sjove videoer

Et af de steder, der især bliver brugt som undervisningsplatform, er videotjenesten Youtube. Her kan du lægge videoer op, så andre i hele verden kan se med. Og langt hen af vejen bliver Youtube flittigt brugt som underholdningsmedie med film og klip af berømtheder, søde dyr og folk, der falder på en sjov måde.

Men Youtube er meget andet end bare sjov og ballade. Her kan du nemlig også finde instruktionsvideoer, guides og undervisningsmateriale inden for alverdens emner.

Sidder du derhjemme og ønsker at lære noget nyt, er der dermed stor sandsynlighed for, at der på Youtube er videoer af andre mennesker, der viser dig, hvordan du bærer dig ad med det.

Kurser på nettet bliver mere og mere populære

Det er også blevet mere og mere populært at tage kurser på internettet. Du kan godt finde gratis kurser på Youtube, men hvis du vil være sikker på, at kvaliteten er i orden og måske have et større overblik over, hvad det enkelte kursus lærer dig, findes der en lang række sider, der giver dig adgang til alverdens kurser.

Du kan endda få adgang til kurser fra de største og bedste skoler i USA, hvis det er det, der interesserer dig. Både Harvard, MIT, Berkeley og mange andre skoler har produceret kurser til internettet, som du kan sidde derhjemme og deltage i.

Nogle af de mest populære hjemmesider med kurser på nettet er følgende:

  • Udemy
  • Coursera
  • Open University
  • Edx
  • Arden

Del din egen viden med andre

Du kan også selv vælge at træde i formidlerens rolle og lære andre mennesker noget om det, du kender til.

Du behøver ikke at starte din helt egen Youtube-kanal for at gøre dette. Du kan også blot deltage aktivt i debatforaer, på blogs eller hjemmesider, der omhandler de emner, du kender til.

Bare det at skrive en boganmeldelse kan hjælpe andre til at finde ud af, om den enkelte bog skulle være noget for dem eller ej.

At dele viden og at være med til at gøre internettet klogere, behøver ikke at tage lang tid eller at være besværligt. Det kræver bare, at du sætter dig ned og deler din viden med andre, der søger den.

Så hvis du vil bruge nettet på den kloge måde, kan du vælge enten selv at lære eller at undervise andre.