Flere og flere små lokalsamfund har problemer med flere og flere lukkede butikker i gadebilledet. Derfor har de mindre samfund brug for ildsjæle, der kan være med til at sparke gang i byen igen.

Flere steder går beboerne sammen om at holde essentielle butikker i live. Det kan være brugsforeninger eller lokale købmandsforretninger, der bliver investeret i, da beboerne ikke vil være dem foruden.

De små lokalsamfund har brug for ildsjæle

De små lokalsamfund har brug for ildsjæle

Indholdsfortegnelse

Det behøver ikke at være dyrt at starte en forretning

Hvis du selv er en ildsjæl og har mod på et nyt eventyr, kan det være en mulighed for dig at drage mod de mindre byer og starte en forretning op fra bunden.

Det behøver ikke at være dyrt at komme i gang. Når du bevæger dig i de mindre lokalsamfund i landet, vil du eksempelvis opleve langt lavere husleje og huspriser generelt, hvilket kan gøre det langt nemmere at finde butikslokaler eller kontorpladser.

Og du behøver ikke at starte stort op, hvis du vil lave en forretning i en mindre by. Du kan sagtens starte småt ud og så skalere op, i takt med at du får flere og flere kunder i butikken.

Lån penge til opstarten

Har du mod på at starte sådan et eventyr, og er du en ægte ildsjæl, der bare venter på at komme i gang, kan det være, du har brug for at låne penge for at komme i gang her og nu.

Er det tilfældet, er der heldigvis masser af muligheder for dig. Du kan enten tage et virksomhedslån, eller du kan overveje et kviklån, hvis det bare ikke kan gå hurtigt nok med at starte eventyret.

Har du styr på din forretningsplan, og ser budgettet fornuftigt ud, kan du hurtigt få betalt lånet af igen.

Udvalgte kommuner hjælper iværksættere i gang

Du kan eventuelt undersøge, om der tilbydes ekstra hjælp i den kommune, du har overvejet at flytte til og starte op i. Udvalgte kommuner rundt omkring i landet tilbyder netop ekstra goder til iværksættere, der har mod på at starte op selv.

Enkelte steder er der eksempelvis mulighed for at få op til et års gratis husleje, hvilket kan være en stor hjælp. Især i starten af en ny forretnings liv.

I mange kommuner er der også masser af erhvervsrådgivere, du kan henvende dig til, hvis du skulle have spørgsmål angående det at starte en ny forretning op. Det er typisk gratis at benytte sig af, så har du brug for hjælp, er det et godt sted at søge hen.

Mange søger lykken i Udkantsdanmark

Der er årligt mange danskere, der vælger at søge væk fra storbyerne og ud til det såkaldte Udkantsdanmark for at starte op på en frisk.

Udkantsdanmark tilbyder en masse ting, som storbyerne ikke tilbyder. Lav husleje, masser af entusiasme, lokal arbejdskraft og typisk stor opbakning fra den politiske side.

Så hvis du gerne vil starte op for dig selv, og du ikke er interesseret i at gøre det i en storby med høje huslejepriser, kan det være en kæmpe fordel at søge mod lykken i et af de mindre lokalsamfund, som der findes mange af rundt omkring i landet.

Alle beboere i et lokalsamfund ser gerne, at der sker noget i deres by for at genoplive den. Så kommer du dertil med mod på tilværelsen og en masse gode idéer til at starte en forretning op, kan du være sikker på, at de tager godt imod dig.