Når der er sol og sommer i Danmark, vælger mange danskere at blive hjemme og holde sommerferien her i landet. Omvendt forholder det sig naturligvis, når der kun varsles få sommerdage i Danmark. I disse situationer vælger mange at bestille en udenlandsrejse sydpå.

Ligesom der er mange spændende steder at besøge i udlandet, gemmer Danmark faktisk også på mange oplagte feriedestinationer. Det gælder, uanset om du rejser med en veninde, hele familien eller blot din bedre halvdel. Herunder kan du læse om, hvordan du planlægger den bedst mulige sommerferie – både i Danmark og i udlandet.

Storbyferie eller strand? Danmark eller udlandet? Sommerferien kan rumme mange ting.

Storbyferie eller strand? Danmark eller udlandet? Sommerferien kan rumme mange ting.

Forbered dig på sommerferien

Forud for din næste sommerferie hører naturligvis en smule planlægning. Rejser du væk fra dit hjem i en kortere eller længere periode, er det en god idé at aftale med en nabo eller ven, at vedkommende sørger for at tømme postkassen ved din dør, vande dine planter og lignende. På den måde kommer du nemlig ikke hjem til et hjem, der tydeligt bærer præg af, at du har været bortrejst.

Inden du rejser afsted, bør du desuden overveje vejrforholdene på din destination, så du får pakket mest hensigtsmæssigt til turen. Er du næsten garanteret at blive mødt af sol og 30 grader, skal bikinien naturligvis i kufferten, mens du sandsynligvis godt kan lade den tykke sweater blive hjemme. Hvis vejret omvendt har tendens til at være en smule ustabilt på din destination, er det vigtigt, at du både pakker sommertøj og lidt varmere tøj. Flere gode råd til din næste sommerferie finder du på denne side.

Få mest muligt for pengene på din ferie

En rejse er naturligvis altid en udgift, uanset om du vælger at holde ferien hjemme i Danmark eller udlandet. Mange er af den opfattelse, at ferien bør holdes i Danmark, hvis den skal gøres så billig som muligt. Sådan behøver det dog ikke altid at være. Der findes nemlig mange feriedestinationer i udlandet, hvor du kommer rigtig langt for dine penge.

Vælger du at holde din ferie i Danmark, sparer du naturligvis penge på transport, fordi du sandsynligvis kan køre til din destination på relativ kort tid. Mange steder i udlandet er det mere eller mindre nødvendigt at købe fly- eller togbilletter for at komme frem. Vil du gerne til udlandet i din sommerferie, og vil du gerne spare penge på rejsen, kan du med fordel undersøge priserne og valutakursen i det land, hvor du vil rejse til. Er kursen lav, der, hvor du skal holde ferie, kan du nemlig hurtigt spare en del penge ved at rejse hertil frem for at blive i Danmark. Det gælder også, hvis priserne generelt er lavere i det land, du rejser til, sammenlignet med herhjemme. Benyt siden her til at undersøge valutakurserne i forskellige lande, og find ud af, hvor du får mest muligt for dine danske kroner i udlandet.