Hvis dit lokalsamfund ikke går op i grøn energi, er det uden tvivl på tide at få skiftet mening. For selvom det kan virke som en lang, sej kamp, der ligger og venter forude for at få vendt skuden og komme i den rigtige retning, er det lige netop vigtigt, at alle er med til at gøre, hvad de kan for klimaet og grønnere energiløsninger.

Så hvis det er svært at få lokalsamfundet til at bakke op om grønne løsninger, er det måske dig, der skal stå i spidsen for at gøre noget mere for at få det bragt på dagsordenen, så alle kan blive mere opmærksomme på problemet.

Planlæg foredrag i din by om klimaet og grøn energi

Selvom det kan virke svært at stå der ene mand og få en hel by til at være med til at gøre noget nyt, kan det stadig lade sig gøre at tage nogle initiativer, der kan være med til at inspirere dem eller at tænde en gnist under dem, så de kommer til at gøre noget aktivt.

Du kan eksempelvis begynde at arrangere foredrag i dit lokalsamfund om netop klimaet, klimakrisen og hvad fremtiden byder på, hvis vi ikke står sammen og gør noget. Der er mange mennesker, der tilbyder foredrag om lige netop dette, så der er rigeligt med spændende mennesker at vælge imellem.

Gør noget aktivt selv

Hvis du endnu ikke selv har gjort noget anderledes for at være med til at hjælpe miljøet, er det jo bare med at starte selv. Så kan du også være med til selv at inspirere de øvrige mennesker omkring dig i byen.

Du kan eksempelvis vælge at investere i sparepærer, solceller eller en varmepumpe. Det vil uden tvivl gøre en stor forskel på mængden af co2, din bolig udslipper hvert eneste år.