Der er utallige anledninger i løbet af et år, hvor du skal give gaver. Fødselsdage, jul, bryllup, barnedåb – listen fortsætter bare derudaf! Det kan være super svært at finde på noget hver eneste gang, og det er især blevet sværere, hvis du også går op i bæredygtighed. For hvordan kombinerer du lige tanken om mindsket ressourcespild og bæredygtig fremstilling med foræring af gaver? Læs med her.

Upcycling er vejen frem

Hvis den, du giver gaven til, også går op i bæredygtighed, kan du nok godt slippe afsted med at forære ham eller hende noget fra genbrug. Men det er bare ikke alle, som kan se værdien i at få en gave, som har været i andres hænder. Nogle vil måske opfatte det som en billig løsning, selvom din intention bag i virkeligheden er ganske nobel.

For at komme denne tankegang til livs, og samtidig holde fast i genbrugstanken, er upcycling en ideel ide til gaver. Efterhånden findes der mange virksomheder, som tager ting, der allerede har haft et liv, og giver dem et nyt. Det kan være alt fra kabelspænder til ødelagte kjoler; de fleste ting kan faktisk anvendes igen, hvis bare man er kreativ og rig på ideer.

Du kan finde et stort udvalg af fede ting, som er blevet upcyclede. For eksempel er der mange møbler, som er gået fra at skulle op affaldsstationen til at blive smukke, nærmest-nye indretningsstykker, som kan sætte pift på hvert et hus. Så selv dine kræsne venner vil helt sikkert kunne glæde sig over dem.

Naturlige produkter til hverdagen

De ting, vi bruger i hverdagen, kan også være grønne. Efterhånden er der heldigvis kommet et stort marked for naturlige plejeprodukter, som er fremstillet bæredygtigt med tanke på, at de hverken skal skade dig eller miljøet. De er ideelle gaver til alle, som gerne vil passe på sig selv og elsker eksklusive cremer eller lignende. Faktisk er det nærmest blevet sådan, at bæredygtighed er blevet et kvalitetsstempel i sig selv, så selv hvis gavemodtageren ikke normalt går op i sådan noget, vil hun eller han sikkert glæde sig over et naturligt plejeprodukt.

Hvis din ven eller veninde ikke er så meget til kropspleje, er der også andre alternativer. For eksempel kan du give dem et grønt mobilabonnement. Både CBB og Greentel tilbyder disse, som kan være sjove, praktiske alternativer til de traditionelle gaver, vi giver til hinanden.