Danmark er et dejligt land. Men når det bliver gråt og trist at kigge på, er det ikke så mærkeligt, at vi drømmer os væk til sol og strand. Hvis du er en af dem, der går og gaber over gråvejret herhjemme, kan du på få timer flyve til sol, sommer og over 20 graders varme.

Det behøver ikke at tage mange timer i luften, før du er under solens varme stråler. Og hvem siger, at du skal vente til juni måned for at få fornemmelsen af, hvad 20 grader føles som?

Et af de steder, hvor du lige nu faktisk kan opleve over 20 grader og masser af solskinstimer, er i Egypten. Det kan lade sig gøre at finde en direkte flyafgang fra Danmark til eksempelvis Kairo. Det tager ikke mere end 4 timer og 20 minutter, fra du letter i Kastrup til du lander i den egyptiske hovedstad.

Her har du mulighed for at finde et lækkert hotel. Eller du kan vælge at tage videre til en af de øvrige feriebyer i Egypten. Det kunne blandt andet være:

  • Hurghada
  • Sharm El Sheikh
  • Luxor
  • Dahab
  • Giza
Kulturoplevelser eller badeferie - Egypten har det hele

Kulturoplevelser eller badeferie – Egypten har det hele

Kulturoplevelser eller badeferie – Egypten har det hele

En af de fordelene ved Egypten er, at landet har det hele. Hvad enten du er på udkig efter en lækker badeferie eller en masse kulturelle oplevelser, har du mulighed for at finde det i Egypten.

Det gamle Egypten byder på en sand perlerække af kulturskatte. Du har mulighed for at se alt fra Nilens mytiske væsen til de enorme pyramider. Du kan gå på opdagelse i Kongernes Dal eller Karnak Templet.

Landet har også mange luksuriøse hoteller, der ikke skorter på hverken swimmingpools, lækre drinks eller afslapning. Er du på et stramt budget, er der stadig mulighed for at finde en billig flyafgang til Egypten samt et godt hotel, der stadig forkæler dig og dine rejsefæller.

Det skal du være opmærksom på, inden du rejser til Egypten

Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du rejser til Egypten.

Først og fremmest kan det være en god idé at veksle penge hjemmefra, så du er sikker på at få vekslet til den rigtige valutakurs.

Dernæst er der en række vaccinationer, som det anbefales, at du får dig, inden du tager til Egypten. Selvom din rejse måske kun varer en uge eller to, anbefales det stadig fra Statens Serum Institut, at du modtager vaccinationer mod bl.a.:

  • Hepatitis A
  • Stivkrampe
  • Difteri

Hvis du vil vide mere om vaccinationer i forbindelse med rejser og ophold i Egypten, kan du læse mere på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Til sidst er det også en god idé at holde dig ajour med eventuelle sikkerhedsmeldinger angående Egypten fra Udenrigsministeriet. Der kan være steder, hvor du frarådes at rejse hen. Disse steder kan variere alt afhængig af den nuværende situation i landet. Så inden du booker en afgang til Egypten, bør du tjekke op på hvad Udenrigsministeriet melder om landet i øjeblikket.