Hvert år udloddes tipsmidler i Danmark til lokale sportsforeninger. Danske Spil udlodder over 1 milliard kr. hvert år til nyttige formål i lokalsamfundet. Dette gælder også områder som Holstebro, hvor lokale foreninger får stor glæde af tipsmidlerne.

Rundt om i Danmark modtager lokale sportsforeninger og -klubber hvert år samlet over 1 milliard kroner i støtte fra Danske Spil. Når man oddser med Danske Spil sikrer man sig, at en stor del af overskuddet går direkte tilbage til foreningslivet, som vi er så glade for i Danmark.

Tipsmidlerne bliver ligeligt fordelt rundt om i landet. De går primært til almennyttige formål, men også sportsklubber i byer som Holstebro og omegn får glæde af pengene. Det betyder, at foreningslivet i det lokale fortsat kan blomstre.

Tipsmidler til store og små

De store idrætsforbund som DIF og DGI tager ca. en tredjedel af tipsmidlerne hvert år, men lokale projekter har også mulighed for at søge om støtte. Hvis dit lokale sportsprojekt er almennyttigt, kan selv du søge om at få del i udlodningsmidlerne. Der er en række krav, der skal opfyldes, men i princippet er alle projekter, store som små, velkomne til at søge og tage del i overskuddet. Det er derfor det er der.

Det kan komme lokale sportsforeninger i Holstebro og omegn til gavn. Om du driver en skakklub eller har et klatringsanlæg, så er der rig mulighed for at søge om støtte. Samtidig ved du, at hvis du spiller og tipper med Danske Spil, så støtter du lokale formål rundt om i landet, om det er en cykelklub i Næstved eller undervandsrugby og petanque i hovedstadsområdet.

Styrk lokalsamfundet med Danske Spil

Det behøver ikke bare være lokale sportsforeninger, der får glæde af udlodningsmidlerne. Alle initiativer og projekter, der styrker lokalsamfundet, kan tage del i overskuddet. Det kræver en række krav er opfyldt, men

I 2019 fik Friluftrådet i Midtjylland med hjælp og støtte fra udlodningsmidlerne bevilget 4,3 millioner kr. til det lokale friluftsliv. Her blev pengene blandt andet brugt på et nyt naturlaboratorium ved Tvis Mølle i Holstebro, en bevægelsesapp i Bjerringbro og sheltere, broer og stier rundt om i lokalområdet. Alle initiativer, der støttede det lokale friluftsliv.

Med pengene fik flere børn i folkeskolen også mulighed for at lære mere om friluftsliv. Ud over det nye naturlaboratorium gik pengene også til nye undervisningsmaterialer, der skulle styrke formidlingen af naturen i lokalområdet.

Det vigtigste for Danske Spil er, at pengene ryger tilbage til der de kommer fra. Det gælder hele landet. Lokalsamfundet er vigtigt for at binde landet ordentlig sammen. Det skaber sammenhængskraft. Ved at oddse med Danske Spil kan du også give pengene tilbage til lokalsamfundet og sikre, at livet fortsætter ude i de små hjørner af landet.