Uanset om du bor i et større eller mindre lokalsamfund, kan det være en rigtig god idé at komme i gang med at bakke mere op om det, hvis du i forvejen ikke gør det. Det er lokale patrioter og ildsjæle, som lokalsamfund blomstrer af. De kan gøre nok så meget fra kommunens side, men hvis der ikke er nogle ildsjæle til at løbe det hele i gang, og hvis der ikke er nok opbakning til de projekter og arrangementer, der bliver lavet, er det klart, at det kun går ned ad bakke for et lokalsamfund.

Find gammeldags julepynt her.

Stå selv i spidsen for arrangementer

Hvis der ikke sker nok i dit lokalsamfund, kan det være, at du skal blive en af disse lokale ildsjæle, som er med til at sparke liv i byen igen. Der er jo ingen grænser for, hvad du kan gå i gang med at søsætte. Og det kan være, at dine projekter kan være med til at avle endnu flere projekter og arrangementer fra andre personer, og så kan du på den måde sætte en hel kædereaktion i gang i din by.

Deltag i events og begivenheder

Hvis du ikke selv har mulighed for at primus motor på sådanne projekter, kan du jo også altid bare være med til at bakke op om og deltage i de begivenheder og arrangementer, som andre sætter i søen i dit lokalsamfund. Om det så er loppemarked på torvet, tænding af juletræet eller motionsløb rundt om byen, kan det være godt at vise dit engagement og deltage i disse ting. Så er du med til at øge chancerne for, at det også vender tilbage til næste år, og det er med til at holde byen i live.

Vær med når fodboldholdet eller teatret spiller

I et lokalsamfund gælder det også lige så meget om at være med, når der er andre, der præstere på byens vegne. Det kan være som tilskuer, når det lokale fodboldhold spiller kampe, eller som publikum når det lokale teater slår dørene op for årets forestillinger. Der er mange måder at være med til at bakke op om det lokale samfund på, og hvis du ikke gør det, hvorfor skulle alle andre så gøre det? Der er nogen, der er nødt til at gå forrest i denne kamp for lokalsamfundet, og det kan jo lige så vel være dig.